Добре дошли на нашия сайт! Тук ще намерите презентации на различни теми, екологични проблеми, електронни помагала, презентации, семинари и други.

„УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ, МОДУЛ: „РИТУАЛИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ”

На 19 януари 2009 година, в Технологична професионална гимназия „Мария Кюри” гр. Перник, се проведе пресконференция по повод въвеждането на училищните униформи свързано с ПРОЕКТ - ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ”МОДУЛ: „РИТУАЛИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ”.
Наши гости бяха Стеляна Доцева - човешки ресурси от „Стомана Индъстри”АД; представители от кабелна телевизия "Кракра"-Перник; пернишките вестници - "Съперник" и "Градски вестник"; "Общинско радио", Иван Стоилов - председател на Училишно настоятелство. Представители от училището бяха Директора на ТПГ"Мария Кюри"-инж. Недялка Илиева, заместник директора инж. Иванова, инж. В. Златанова, главен счетоводител на училището В. Иванова и учители.


Проектът:
Във всеки човек униформата предизвиква асоциация за уеднаквяване.
Да, наистина това е една от целите – да бъдат заличени социалните разлики между учениците и училищният подиум да не се превръща в модно съревнование на по-красиви и по-модни дрехи. Но на втори поглед униформата е и една възможност учениците да изглеждат уникални и своеобразни, тъй като малко ще са училищата, които ще са въвели униформата. Носенето на определен тип униформа ще засили у учениците чувството за принадлежност към училището, към неговите ценности и традиции.
Чрез въвеждане на униформи се доказваме и като едно училище на по-високо ниво, достойно за уважение.
С допитване до Училищното настоятелство получихме мнението на една част от родителите, че въвеждането на униформа не трябва да се възприема като нещо неприятно, а тя трябва да е стилна, отличаваща се от други такива, а същевременно да бъде и евтина.
Смятаме, че именно в училище трябва да разчитаме не на външния си вид да постигнем успехи и признание, а на личностните си качества, на трудолюбието и своеобразието на отделната личност във всичко.
Всяка уважавана и важна институция включва в задълженията на своите служители носенето на униформи на работното място. А училището е важна институция, която заслужава уважение и чрез униформата учениците ще изразяват своето отношение към училището.
Изработени са ученически униформи за 269 ученика от девети до дванадесети клас, включващи следните ансамбли:
- за момичета – 144 броя /единична стойност - 117,00 лв./ състоящи се от дамско сако с бродерия, емблемата на гимназията, плисирана пола, жилетка и вратовръзка с бродерия емблемата.
- за момчетата- 125 броя /единична стойност - 124,00 лв./ състоящи се от мъжко сако, с бродерия, емблемата на гимназията, панталон, жилетка и вратовръзка с бродерия –емблемата.
Цветовете на саката – дамски и мъжки е винено червен за ученици от всички специалности:
 „Металургия на черните метали”
 „Технология на фармацевтичните и парфюмерийно-козметичните продукти”
 ”Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП”
 „Екология и опазване на околната среда”
 „Контрол на качество и безопасност на храни и напитки”

ПАРТНЬОР В ПРОЕКТА НА ТПГ” М.КЮРИ” Е ФИРМА „СТОМАНА ИНДЪСТРИ” АД
СЪФИНАНСИРАНЕТО ОТ СТРАНА НА ФИРМА „СТОМАНА ИНДЪСТРИ” АД Е НА СТОЙНОСТ 5000.00 ЛВ.
ПРОЕКТА Е НА ОБЩА СТОЙНОСТ: 32 834,40 ЛВ.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Етикети

"136 години от гибелта на Васил Левски" (1) "Азот и живот" (1) "УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ - МОДУЛ: „РИТУАЛИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ" (1) * XXXIV Национална олимпиада по биология и здравно образование (1) 100 години от обявяването на Независимостта на България (1) 40 годишен юбилей (1) Chenopodium (1) Quinoa (1) Абитуриенти 2009 ТПГ "М.Кюри" Перник (1) брошура (1) Бъдещето ни е в нашите ръце (2) Васил Левски (1) Великден 2009 (1) Велики четвъртък 2009 (1) въздух (6) глобално затопляне (1) Ден на Земята 2009 (1) Ден на Земята 2010 (1) екоакция (1) екология (6) екскурзии (1) Електронно помагало за водата (8) Електронно помагало за въздуха (1) Енергия и отпадъци (1) етерични масла (1) животни (1) Занимателна книжка (2) Земята "Позната и непозната" (2) зоосвят (1) изложба (1) изложба от отпадъчни материали (2) Киноа (1) Крепостта "Кракра"- в хармония с околната среда (1) кръгла маса (1) металургични технологии (1) младежка активност (1) Национално състезание по природни науки и екология (1) Озонът и промяната на климата (1) Пауловния (1) По пътя на ламарината (6) празници (1) Презентация (26) Презентация: "Цар Фердинанд I" (1) пречиствателни станции (1) проекти (6) Разработване на механизъм за училищни и студентски практики (1) Рециклиране на хартия (4) родопски силивряк (1) Сгуроотвали на ТЕЦ "Република" (1) Семинар (1) ТПГ Мария Кюри (1) училище (8) Училищна конференция (3) училищни проекти (10) Химичен контрол на въздуха (1)