Добре дошли на нашия сайт! Тук ще намерите презентации на различни теми, екологични проблеми, електронни помагала, презентации, семинари и други.

ДЕН НА МЛАДЕЖКАТА АКТИВНОСТ 2010

На 20 април 2010 година проведохме екоакция в двора на училището ни - Технологичната професионална гимназия "Мария Кюри"- Перник. Инициативата е част от поредицата прояви, посветени на Световния ден на младежката активност. В акцията се включиха като съорганизатори Районен младежки дом - Мошино и кметство "Изток", както и кметът Снежанка Викторова.



Милиони млади хора по света се включват в тази глобална инициатива, която призовава и мобилизира за обществено полезна дейност. Предизвикателството е в това да бъдеш полезен за себе си, за своята общност и за природата. За кампанията на национално ниво е отпечатан и стикер, по проект на габровски гимназисти, с който вчера се закичиха всички дошли в двора на училището. В няколко поредни дни нашата професионална гимназия отбеляза Деня на водата с изложба от постери, фотоизложба и експозиция на художествени творби, изработени от рециклирани материали. Кампанията се посвещава и на днешния Ден на Земята, който се отбелязва от 40 години. Училищните изяви ще продължат и на 30 април с конкурса "Мис и Мистър Земя".
След екоакцията училищният двор на ТПГ”М.Кюри” вече е с цветни алеи, край които ще се обособят и кътове за почивка и младежки забавления. Едно от новите насаждения е фиданка на дърво от рода Пауловния. След отсичане, дървото израства наново от запазената коренова система и затова пауловнията е известна още като "дървото на феникса". Този изключителен вид се използва и за възстановяване на тежко замърсени почви. Дървото има красив, постепенен листопад, обогатяващ почвата с минерали. Посланието на кампанията бе пуснато с балони и полетя към небето.





No comments:

Related Posts with Thumbnails

Етикети

"136 години от гибелта на Васил Левски" (1) "Азот и живот" (1) "УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ - МОДУЛ: „РИТУАЛИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ" (1) * XXXIV Национална олимпиада по биология и здравно образование (1) 100 години от обявяването на Независимостта на България (1) 40 годишен юбилей (1) Chenopodium (1) Quinoa (1) Абитуриенти 2009 ТПГ "М.Кюри" Перник (1) брошура (1) Бъдещето ни е в нашите ръце (2) Васил Левски (1) Великден 2009 (1) Велики четвъртък 2009 (1) въздух (6) глобално затопляне (1) Ден на Земята 2009 (1) Ден на Земята 2010 (1) екоакция (1) екология (6) екскурзии (1) Електронно помагало за водата (8) Електронно помагало за въздуха (1) Енергия и отпадъци (1) етерични масла (1) животни (1) Занимателна книжка (2) Земята "Позната и непозната" (2) зоосвят (1) изложба (1) изложба от отпадъчни материали (2) Киноа (1) Крепостта "Кракра"- в хармония с околната среда (1) кръгла маса (1) металургични технологии (1) младежка активност (1) Национално състезание по природни науки и екология (1) Озонът и промяната на климата (1) Пауловния (1) По пътя на ламарината (6) празници (1) Презентация (26) Презентация: "Цар Фердинанд I" (1) пречиствателни станции (1) проекти (6) Разработване на механизъм за училищни и студентски практики (1) Рециклиране на хартия (4) родопски силивряк (1) Сгуроотвали на ТЕЦ "Република" (1) Семинар (1) ТПГ Мария Кюри (1) училище (8) Училищна конференция (3) училищни проекти (10) Химичен контрол на въздуха (1)