Добре дошли на нашия сайт! Тук ще намерите презентации на различни теми, екологични проблеми, електронни помагала, презентации, семинари и други.

Белите мечки и пингвините в надпревара с времето и глобалното затопляне / White bear and pinguin

Промяната в климата – влияние върху живота на белите мечките и пингвините.
Фактите от филма, който гледах по National Wild: "Една женска мечка ражда през пролетта . Около три месеца живее с малките под земята, в някоя хралупа, най-често до дърветата... Броя на малките мечета от едно до три, през периода докато ги кърми, майката не хапва нищо. Тя не напуска мястото, скрити са под снега на сухо... Активния живот на белите мечки, през който се хранят и размножават е летния период. Храненето на белите мечки става само на северния полюс. Там имат специфичен начин на лов – тюлените. През определена дебелина на леда, могат да застанат без да паднат във водата и да ловят плячката си. Твърди се, че се хранят само с маста на тюлените, която е много хранителна.

Затоплянето на климата, намаляване на студените месеци с лед, на северния полюс. Времето за което мечките имат, за да натрупат необходимата им телесна маса, за да оцелеят до следващата зима и период на обилно ловуване и хранене.
Учени твърдят, че лесно може да се разбере една мечка дали е здрава. „Болните мечки не играят!!!” Наблюдавайки мечките е установено, че те имат голямо взаимоотношения помежду си. Играят и се подготвят за лов. Малките мечета остават с майките си година и половина. От нея се научават как да се хранят и ловуват . Ако намалее периода на изобилно хранене, мечките не натрупват необходимото тегло и не могат да изкарат до следващия сезон за хранене.


Влияние на затоплящия се кимат има и на южния полюс при пингвините. На някои острови около Антарктида, се наблюдава топене на глетчери. Единствения плюс е, че има повече място за гнездене. В същото време на някои видове пингвини, които гнездят само в гнезда от камък, се нарушава размножаването им. Няма достатъчно камъни...
Затоплянето е много по-бързо отколкото е възможността при тези животни от двата студени полюса, да еволюират. Какво ще се случи с тях.?Ако затоплянето продължи със същите темпове, след 20-30 години белите мечки ще изчезнат. Можем ли да си позволим това? Колко още може да се чака, за промени в политиката на страните и премахването и намаляване а топлинните газове, предизвикващи затоплянето на въздуха."

A bear Vs Morses (Global warming)


Polar Bears & Global Warming


On Thin Ice: Polar Bears and Global Warming


Източник на снимките:
http://7art-screensavers.com/screenshots/bears/white-bears.jpg,
http://hqvistawallpaper.blogspot.com/2008/10/polar-white-bears-hi-res-wallpapers.html
,
http://shadowscourge.com/Gallery/Shadow/600_penguin

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Етикети

"136 години от гибелта на Васил Левски" (1) "Азот и живот" (1) "УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ - МОДУЛ: „РИТУАЛИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ" (1) * XXXIV Национална олимпиада по биология и здравно образование (1) 100 години от обявяването на Независимостта на България (1) 40 годишен юбилей (1) Chenopodium (1) Quinoa (1) Абитуриенти 2009 ТПГ "М.Кюри" Перник (1) Азот и неговите съединения (1) брошура (1) Бъдещето ни е в нашите ръце (2) Васил Левски (1) Великден 2009 (1) Велики четвъртък 2009 (1) въздух (6) глобално затопляне (1) Ден на Земята 2009 (1) Ден на Земята 2010 (1) екоакция (1) екология (6) екскурзии (1) Електронно помагало за водата (8) Електронно помагало за въздуха (1) Енергия и отпадъци (1) етерични масла (2) животни (1) Занимателна книжка (4) Земята "Позната и непозната" (2) зоосвят (1) изкуството да бъдем красиви (2) изложба (1) изложба от отпадъчни материали (2) Киноа (1) КРАСОТА В РАЗНООБРАЗИЕТО (3) Крепостта "Кракра"- в хармония с околната среда (1) кръгла маса (1) металургични технологии (1) младежка активност (1) Наръчник за разпознаване на билките от Голо Бърдо (1) Национално състезание по природни науки и екология (1) Озонът и промяната на климата (1) Пауловния (1) По пътя на ламарината (6) почви (3) празници (1) Презентация (32) Презентация: "Цар Фердинанд I" (1) пречиствателни станции (1) проекти (6) Производство на пластмаси (1) Разработване на механизъм за училищни и студентски практики (1) резерват Острица (3) Рециклиране на хартия (4) родопски силивряк (1) Санитари на почвите (1) Сгуроотвали на ТЕЦ "Република" (1) Семинар (1) ТПГ Мария Кюри (1) училище (8) Училищна конференция (3) училищни проекти (10) Химичен контрол на въздуха (1)